Categories
Food

Geek Grub by Kickass Ladies of the Internet

The term “geek” is not necessarily an insult these days, and geekiness comes in all shapes and forms. Especially since the idea of “geeking out” over something can apply to any number of activities, there is no specific type of person that can exemplify a geek. There are book geeks and music geeks and dance geeks and theatre geeks and photography geeks and, well, you get the point.

For me, the idea of “geek grub” reminds of sitting around a table battling monsters on a hex mat while alternating donuts with Mountain Dew and Safeway deli Chinese food. (There was a reason we only gamed once a week or less.) However, for this post, I’m going to expand the idea of geek grub to include two young ladies I discovered on tumblr who combined their geeky interests with food and created something rather wonderful.

First of all, there is Daniella Zelli of Gourmet Gaming who is a gamer geek who loves to cook. Moreover, she enjoys eating while gaming (a woman after my own heart!); and, even more, she likes to eat the food that is in the games that she is playing. You probably see where this is going.

The "cake is a lie" cake from the game Portal, and a real cake made to look just like it (chocolate cake with 8 cherries on dots of frosting around the top edge and a single white candle in the middle)
The cake on the right is not a lie.

I mean, who wouldn’t want to try this delicious “Mushroom Stew“ from Minecraft or The Sims’ “Goopy Carbonara“? Besides a whole host of sweet and savory recipes, which she includes in each post, she also mixes drinks, and with every recipe, she includes pictures of her final product compared to pictures from the games she references. I follow her blog religiously.

The second geeky wonder woman of the internet goes by the name “Ant,” and I have to say, she’s impressive. You may have seen her Loki cupcake floating around the interwebs over the last few months. (She also made a Thor cupcake.)

Two chocolate cupcakes with white frosting. One has a replica of Loki's horned helmet and cape, the other has Thor's helmet and hammer
Loki and Thor cupcakes. Loki’s helmet is made of 24 pieces of fondant and took Ant 3 days to make. If you think that’s impressive, Thor’s helmet is made of 56 pieces!

Ant is the owner of Nerdache Cakes. She describes herself as a “19-year-old cake decorator and bakery owner with a lot of FANDOM FEELS.” If you were to take just a couple of minutes to zoom around her website or her tumblr, you would quickly notice two things: 1) she loves geeky pop culture and 2) she is good at what she does.

Besides decorating cakes and cupcakes, Ant also sells themed bow ties and a gorgeous Wonder Woman themed apron among a few other items in her online store. Furthermore, she writes posts inspired by “fandom flavors” in which she will give descriptions, recipes, and pictures of whatever fandom she chooses. Her most recent fandom flavor was inspired by The Nightmare Before Christmas.

Cupcake with a bat on top, surrounded by candy corn
From Nerdache Cakes’ “fandom flavors,” here is the Pumpkin King.

Both of these women are open to requests from fans. (WOO!) Are there other geeky foodies out there that I should be aware of and/or should have included in this post? Let us know in the comments!

By Dormouse

Bilingual (and a half) white girl who spent thirteen of her formative years in Africa. She is a writer, mentor, coffee drinker, wife, cat owner, language lover, photography dabbler, aspiring speaker, and a lifetime student. She keeps her writing going over at ellayneshaw.com.

6 replies on “Geek Grub by Kickass Ladies of the Internet”

Leave a Reply